Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Αετός


Ο αετός γεννάει 3-4 αυγά και υπάρχουν 12 είδη.Το άνοιγμα των φτερών του φτάνει τα 2,5 μέτρα.Ο αετός τρώει σαύρες,ποντίκια,λαγούς,χελώνες,μικρά αρνιά,αλεπούδες και μικρούς λύκους.Φωλιάζουν συνήθως στα 5.000 μέτρα και ζουν περίπου 100 χρόνια.Ζουν στον Όλυμπο,στον Παρνασσό,στην Οίτη και στον Τυμφηστό.Τα θηλυκά κλωσάνε για 40-55 περίπου μέρες και έχουν χρώμα καφέ σκούρο με μια μεγάλη άσπρη βούλα κοντά στην ουρά.Οι αετοί θεωρούντε βασιλιάδες των πτηνών γιατί είναι τα μεγαλύτερα πουλιά και πιο μεγάλα από τα άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου